МАО
Науково-дослідний інститут
Миколаївська астрономічна обсерваторія


Міністерство освіти і науки
right
Русский English Українська
   
2010-08-18 15:50:07

При співробітництві з нащадками К. Кнорре (Suzanne Heral & Serge Prat) , що проживають у Франції, підготовлений переклад книги “Карл Кнорре – перший астроном Чорноморського флоту ” французькою мовою, значно доповнений і поліпшений. В 2007 році книга випущена видавництвом Ірини Гудим.

Вперше біобібліографічна книга “Карл Кнорре – перший астроном Чорноморського флоту”, Петров Г.М., Пінігін Г.І., була опублікована у 2004 році, видавництвом Атол, 84 с., на російській мові тиражем 200 примірників. В книзі відображені основні етапи діяльності відомого астронома, першого директора Миколаївської морської, а піздніше астрономічної обсерваторії Карла Христофоровича Кнорре.

Завдяки счасливому збігу обставин, з цією книгою, яка була виставлена на сайті Миколаївської обсерваторії, ознайомились нащадки К.Ф.Кнорре зі Франції - Сюзанна Ерал та Сергій Прат. Зав'язалась жвава переписка з автором книги Г.І.Пінігіним, в результаті якої виникла ідея перекласти цю книгу на французську мову з доповненням нових даних про К.Кнорре з особистого архіва С.Ерал та С.Прата. Друге видання книги про К.Кнорре на французській мові це результат захоплюючого співробітництва між нащадками К.Кнорре ( переклад книги та написання додаткової глави ), Миколаївською астрономічною обсерваторією ( технічний редактор - Г.І.Пінігін ), відомим істориком, патріотом та автором різних досліджень та книг про Міколаївщину ( комп'ютерна верстка та дізайн - А.І.Золотухін ). Книга опублікована на початку 2007 року, при активній допомозі та сприянні видавництва Ірини Гудим.